Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Garmin Edge 705 HR + CAD

2009. április 08. 23:59 - Samorost

A mai nap híre, hogy hála a Garmin húsvéti akciójának,  botrányosan olcsón sikerült hozzájutni egy példányhoz. Ezek szerint most már soha nem fogok eltévedni az erdőben? Ilyesmi eddig sem nagyon fordult elő, de azért az új kütyünek több más előnye is van a mini digitális térkép bogarászgatása mellett.
Az egyik, hogy a Garmin Mapsource programjában előre meg lehet tervezni az útvonalat és azt fel lehet tölteni a GPS-re. Ekkor a kis cucc végig tud navigálni a kijelölt útvonalon.
A másik, hogy ez visszafelé is működik, a rögzített útvonalat vissza lehet tölteni a Mapsource-ba, vagy akár a GoogleEarth-be. Így ezután nem csak a 2D-s szintvonalban gyönyörködhetek utólag, hanem akár 3D-ben végig is járhatom a korábbi túrákat. Pazar.
A hagyományos km-órákhoz képest nagy kijelzőt 1-8 mezőre oszhatjuk fel és számtalan rögzített információt jeleníthetünk meg. Sőt, ezt duplán eljátszhatjuk, ugyanis két darab nézetet lehet beállítani, ami maximálisan 2x8 adat megjelenítését jelenti.
Ehhez a CAD-es változathoz a pulzusmérő öv mellett 2in1 sebbesség- és pedálcsapásszám-mérő is tartozik, amivel az árnyékolt helyeken is (pl.: szűk völgyekben, szorosokban) mérhetővé válik a sebesség. A marketing duma szerint pontosabbá válik a sebességmérés, de a használati útmutató már azt írja, hogy a jeladó által szolgáltatottt sebességadatot csak akkor veszi a cucc figyelembe, ha nincs GPS vétel, illetve a GPS funkció ki van kapcsolva.
Azt majd a gyakorlati teszt fogja bizonyítani, hogy valójában mennyire használható a szerkezet és mi igaz a marketing szövegből, amivel vásárlásra bírják a jónépet (köztük engem is).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr291055992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása