Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Alig saras Margita

2023. február 12. 23:59 - Samorost

A TTT oldalán nézem ki pár hete a Téli Margita teljesítménytúrát, aminek az útvonala épp a lakóparkunk előtt vezető piros jelzésen halad végig. Létre is hoztam egy "eseményt" a Serrenők FB csoportban, de túl nagy tolongás nem volt. Gyalogolni úgy tűnik senki sem szeret. Viszont Feri rám csörgött a hét közepe felé, hogy akkor most ez hogy és mint van és lehet-e bringával menni. Mivel a gyalogos opcióra nem volt jelentkező, megbeszéltük, hogy akkor lebringázzuk. Egy utolsó csavarásként szombatról áttettük vasárnapra a menetet, hogy ne a gyalogosok között kelljen partizánkodnunk.

Vasárnap szép napos idő volt, február közepéhez képest a plusz 3-5 fok napközben egész viselhetőnek tűnt. Direkt kicsit később is indultunk (11 körül), hogy a tervezett 3-4 órás bringázást a legmelegebb időszakban ejtsük meg. Az útvonalon csak az elején variáltam egy kicsit, mert a piros jelzésen felfelé kicsit húzós átmenni a Pap Miska-kúthoz. Jó meredek és van egy méretes bedőlt fa is útközben. Szóval, körbe mentünk, a "kutyasétáltatós" útvonalunkon. A kúttól pedig az "endúró ösvényen" színeztünk az Istállóskastély felé. A lovarda után viszonylag hosszú, majdnem sík szakaszon gurultunk el a Margita alá, ahonnan meg sem álltunk a kilátótoronyig. Na jó, ez így enyhe csúsztatás. Megálltunk egyszer-kétszer szusszanni, fotózni. Meg egy jó saras, meredekebb szakaszon tolni a bringát.

A Margitán a kilátót inkább geodéziai toronynak mondanám, amibe ugyan fel lehet mászni, de én a bringás cipőben nem sok kedvet éreztem ahhoz, hogy a vékony vaspálcákon brékeljek fel-le úgy, hogy gyakorlatilag korlát sincs.

A feketeleves a hegyről lefelé jött, az északi oldalon egy merő dagonya volt az út. Két-háromszáz méter után úgy néztünk ki, mint a varacskos disznók. A bringákon is vastagon állt a sár.

Aztán ahogy haladtunk a domonyvölgyi lovastanya felé egyre kevesebb helyen volt sár, egyre jobban lehetett haladni. Szerencsére a homokos talaj jól össze volt állva, de nyáron tuti kínlódás a tíz centi mély homokban.

A lovastanyától elég gyorsan kiértünk a 3-as útra. Innen jött volna a túra második fele a szemközti dombon, de Ferinek már nem nagyon akarózott még plusz 10-15 km-t lenyomi. Nekem meg sarazni és kerítéseken bringát átpakolni nem volt sok kedvem. Úgyhogy úgy döntöttünk, elég lesz mára a huszonpár kilométer is. Amúgy is kinéz egy túra utáni alapos bringatakarítás.

Képek: Google Photos

Videó: Relive

 

Track: Garmin vs. Strava

Táv: 23,47 km
Szint: 424 m
Idő: 02:29 óra

2023. összes: 29,19 km, 739 m, 04:04 óra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr718098352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása