Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Wexl Trails

2021. szeptember 25. 23:59 - Samorost

Domival kiugrottunk egy napra a szomszédos Ausztria hozzánk talán legközelebb eső bringaparkjába, hogy kipróbáljuk az Unternberg melletti Wexl Trails pályáit.

Bő három és fél órás autózásba telt odaérni, mivel egy elvétett leágazás után a Waze igencsak keskeny és kanyargós (bár meg kell hagyni, baromira élvezetes) hegyi utakon vezetett el a célig. A kocsiból kikászálódva rögtön láttuk, hogy nem lesznek kevesen a hegyen, a háromszintes nyitott parkoló csurig volt autókkal, köztük néhány magyar rendszámúval is.

A napijegyekhez alig öt perc sorbanállás után hozzájutottunk. A szépséghiba annyi volt, hogy csak félnapos (délelőtti) jegyet kaptunk, az egész napra szólót már nem osztották. Mindezt délelőtt 9:50 körül, a jegyünk pedig 13:00-ig volt érvényes. Mint később kiderült, ez nem volt igazából probléma, ebédidő táján simán tudtam hosszabbítani és csak a félnapos és egész napos jegy különbözetét kellett kifizetnem. Szóval, első aggodalmammal ellentétben nem húztak le kétszer két teljes árú félnapos jeggyel.

Viszont a vendéglátó "ojjektumok" alapvetően készpénzesek, a bárban lehet 10 eurós költés fölött kártyával fizetni. Amúgy infrastruktúra tekintetében minden van, kaja, pia, bringakölcsönző (sisakot, protektorokat is lehet bérelni) és szerviz, bobpálya, gyakorlópályák kicsiknek és kezdőknek, és persze ott vannak a "nagypályák". Singletrail, Flowtrail, Jumptrail, DH line, Uphill flowtrail és panorámautak.

Sajnos a lift viszonylag rövid, csak 1050 méter környékére visz fel. Amúgy meg trükkös jószág ez a csákányos(?) felvonóból kialakított "easyloop" rendszerű, stucniba kapaszkodós rendszer. Mivel a terep felfelé sem egyenletesen emelkedik, a bringa néha begyorsul és "alászalad" a rúdnak egy-egy síkabb szakaszon, hogy aztán a meredekre érve jól megrántson és megemelje a binga elejét. Az első alkalommal alaposan meg is lepődtem, amikor kerékre állt a bringa, de aztán gyorsan rámarkoltam finoman a hátsó fékre, hogy folyamatosan lent tartsam a földön a Bálna elejét. Lehet, hogy csak én ülök a bringán nagyon hátul lévő súlyponttal, mert Domi nem panaszkodott, hogy rakoncátlankodna alatta a Kona.

Szóval, ahogy mondtam (írtam), a lift nem visz fel a csúcsra, hanem csak kb. félútig, a Flowtrail 80 méterrel fentebbről, a "Sup station"-től, a Singletrail pedig még fentebbről, az Almrauschhüttétől indul. Mi a nap túlnyomó részében a kényelmesebb utat választottuk és a felvonó felső állomásától indultunk, de pár alkalommal feltekertünk a Sup station-ig, hogy minél többet lehessünk a pályákon és minél kevesebbet várjunk a sorunkra a liftnél.

Mert hát a lift legnagyobb hátránya, hogy egyszerre egy ember (illetve bringa) tud a felvonóba kapaszkodni, ráadásul elég ritkásan is vannak a rudak a drótkötélre aggatva, úgyhogy 20-30 perces sorbanállásra simán lehet számítani egy szebb hétvégi napon.

Mindent egybevetve klassz napot zártunk, pedig csak a single és flow trailt váltogattuk. A jump és DH line a következő alkalomra maradtak, akárcsak a panoráma trailek. Gyakorlásnak viszont tökéletes volt a két "kezdő" pálya is. Hogy mennyire, az a képek és a videók szerintem tökéletesen visszaadják.

Képek: Google Photos

Videók: Wexl Flowtrail & Singletrail

Track(ek):
1. Garmin vs. Strava (Flow)
2. Garmin vs. Strava (Single + Flow)

Táv: ~25 km
Szint: ~400 m
Idő: 06:00 óra

2021. összes: 1279,66 km, 30128 m, 195:19 óra.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr3318098252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éves összesítő 2021. | Serrenők & Serrenések 2022.01.30. 15:29:13

[…] Megosztott első hely, amin három bringázás osztozik, mindhárom Domival kettesben: Ítéletidő, havazás, Csíki-hegyek, Nyaralás Fallóskúton (Fallóskút – Lajosháza kör), Wexl trails […]

Semmering szezonzáró | Serrenők & Serrenések 2022.11.11. 10:52:59

[…] még év elején megígértem, hogy idén is fogunk bikeparkozni egy hasonlót, mint tavaly a Wexl-en. Aztán valahogy elment szinte az egész nyár bikepark nélkül. Bár én júniusban letoltam a […]
süti beállítások módosítása