Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Szilvásvárad maraton (helyett)

2010. május 30. 23:59 - Samorost

A Szilvásvárad maraton hétvégéjére "kinyitottam" az ottani házat, de - valószínűleg a hetek óta tartó ócska idő miatt -  nem volt nagy tolongás a helyekért. Végül csak a Bálint família élt a lehetőséggel, de Peti sajnos tőlük sem jött.

A terv az volt, hogy szombaton tekerünk egy jót a környéken, vasárnap pedig a versenyt követjük, de Balázsék szombat reggel 10 körüli érkezése után pár perccel az eső is megjött. És abba sem hagyta délután 5-ig. Így este csak egy rövid családi sétára maradt idő, fel a Fátyol-vízeséshez. Ennyi vizet régen láttam itt.

Vasárnap viszont hétágra sütött a nap, így Andris nem úszta meg az indulást (esőben nem versenyzett volna), mi meg a maraton rajtja után mehettünk egy rövid kört Balázzsal. A befutóra vissza akartunk érni. Természetesen az egyik kedvenc (és legkevésbé sáros) útvonalamat tűztem ki célul: Kelemen-széke, Bél-kő, Őr-kő.

Még így a tegnapi egésznapos eső után is (az elmúlt hetekről nem is beszélve) teljesen jól járható volt minden út. Persze a Péter-út (P) szokásosan tolós része után a felső köves szakaszon is kellett tolni egy keveset (a vizes köveken esélytelen volt tekerni felfelé) és az Őr-kőre a K3 is sok helyen csúszós volt, de összességében nem lehetett okunk panaszra. Én az Őr-kőre kicsit szenvedve mentem már fel, érződött a három heti totális bringa megvonás hatása. Plusz sikerült megtalálnom minden rejtett és nem rejtett követ, gyökeret, amin a kerék el tudott kaparni.

Az első 11 km-t (és 621 m szintet) a Bélkőig 1:48 óra alatt tettük meg, ebben benne volt 5-6 perc pihi a Katonasíroknál, ahol a rövidtávosok eleje már jött visszafelé.

Az Őr-kőre újabb 3 km, 132 m szint és 50 perc kellett. Igaz, az 50 percből 25 percet a bél-kői kilátóhelyen nézelődtünk, eszegettünk.

Vissza le Szilvásra a Z jelzést néztem ki, amin fent egy darabon a maraton útvonala is vezetett. Mikor elértük a kiszalagozott részt, már a középtávosok közül is többen jöttek lefelé. Úgy döntöttünk Balázzsal, hogy itt fent várjuk meg Andrist és jól megkergetjük lefelé. Kerek 33 percet vártunk rá, de megkergetni nem sikerült, mert mire észbe kaptunk már jól meglépett. Ettől függetlenül a célig mi is a maraton útvonalán jöttünk, sikerült is jól összesarazni magunkat (nyilván a tempónak is köszönhetően). Lefelé a 9,46 km-t (szint mindössze 17 m) 50-33 perc alatt tettük meg. A túlfújt gumijaimnak köszönhetően nem mindig éreztem biztonságosnak lefelé, a felső köves rész egyszer-kétszer okozott meglepetést.

Ami a maraton eredményeit illeti, Andris és Jandi is középtávon (70km/1700m) mentek, de más kategóriában. Andris U19-ben 6-ik lett 4:24-es idővel, Jandi 4:53-mal a 128-ik helyet csípte meg a ffi felnőttben. Viszonyításként Melts Andris ugyanezen a távon 3:14-et ment az első helyért.

Képek: Google Photos

Track: Garmin Connect

Táv: 24,89 km
Szint: 792 m
Idő: 3:39 óra

2010. összes: 962,36 km, 20127 m, 113:30 óra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr72047558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása