Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Dobogókő (98%-ban) aszfalton

2010. február 28. 23:59 - Samorost

Az év második túrája Dobogókőt tűzte ki célul. Szép számmal gyülekeztünk az UVH-nál, 16-an gyűrkőztünk neki az aszfaltszaggatásnak. Kényelmes tempóban haladtunk, nem kevés hátszéllel támogatva. Budakalász és Pomáz között 30-35-tel gurultunk, minden különösebb erőlködés nélkül.

Aztán a Pomáz és Pilisszentkereszt közötti 10-12 km-es, dimbes-dombos országút már alaposan szétszaggatta a mezőnyt. Szint is volt benne úgy 250 méter. De Dobogókőig még mindig hátra volt 6 km és 350 méter szint.

Pilisszentkereszten az eleje bevárta ugyan a közepét, de a végét már nem. Nem is lett volna sok értelme az utolsó mászás előtt lemerevedni, meg így is szinte azonnal újból szétszakadoztunk kisebb csoportokra. Jandival ketten kocogtunk fel a Két-bükkfa-nyereghez, majd Dobogókőre. 11 km/ó körüli tempóval viszonylag kényelmesen mentünk végig, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy gyorsabban nem is nagyon ment volna még akkor se, ha ostorral hajtanak.

Fent Dobogókőn aztán megrohamoztuk a Matyi büfét. Én gyorsan magamba toltam egy hotdogot, egy meleg almás pitét és két forró teát. Kellett is, mert a többieket várva hamar fázni kezdem (nem csak én). A leggyorsabbak előttem kb 15 perccel értek fel, a vége utánam cirka fél órával futott be. De legalább mindenki feljött, senki nem adta fel. Jó jel a jövőre nézve.

Visszafelé Jandi és Balázs az aszfaltot választotta, mi elgurultunk az adótoronyig, majd bevetettük magunkat az erdőbe a Kc-n. innentől 2 km agónia következett, míg több-kevesebb sikerrel leszenvedtük magunkat a P3-on az aszfaltig. A latyakos, olvadó hóban nem volt egyszerű az előre jutás. Sem nyeregben, sem a bringa mellett gyalogosan. Egy-két brigaátlépés, oldalra dőlés, cipőáztatás megesett, de végső soron mindenki egy darabban ért le az aszfaltra.

Nem maradt más hátra, mint legurulni Dömörkapuig, onnan le Szentendrére, majd az EuroVelo EV6-os kerékpársztrádáján vissza az UVH-hoz. Ez így egyszerűen hangzik, de a végére azért alaposan elfáradt a tásrulat zöme (naná, hogy én is), volt is némi lemorzsolódás.

A terepviszonyokból ítélve a Téryig nem nagyon fogunk az erdőbe merészkedni, maradnak a kissé monoton, (jórészt) aszfaltos gurulások.

Képek: Google Photos

Track: Garmin Connect

Táv: 85,41 km
Szint:790 m
Idő: 6:29 óra

2010. összes: 163,84 km, 1392 m szint. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr661797966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása