Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Pass Portes du Soleil 2022

2022. június 27. 23:59 - Samorost

Idén is megserrentük a Pass Portest. Igaz, pénteken nekem, Gergőnek és Turbinak csak egy fél nap jutott az szakadó eső és a temérdek sár miatt. Csíz, Miki és Zsozsó kimaxolták ezt a napot is, de az utolsó felvonón a jégesőben, 2 fokban, elázva nem volt őszinte a mosolyuk. Én ezt inkább kihagytam. Beértem azzal, hogy két zuhé között nyomtam pár kört a kedvenc pályámon.

Szombaton nyoma sem volt a pénteki rossz időnek, úgyhogy a verőfényes napsütésen felbuzdulva a szálláshoz kapott ingyen liftjegyekkel feltúráztunk a Croix de Culet-re, aztán hirtelen felindulásból még a Pointe des Mossettes-re is átlifteztünk Mikivel, Zsuzsával és Turbival. Gergő közben valahol Lausanne-ban látogatott ismerősöket, Ádám a suar daddyjével bóklászott, Zsozsóék meg a családi nap keretében külön túrázgattak. Nekünk még belefért a napba a troistorrents-i függőhíd kipróbálása és a Galerie Défago végigsétálása is. Plusz egy jó sör a Cantine des Rives-ben. Miki ez utóbbinak nem örült túlzottan, mert némi fléreértésből adódóan ő addig pár méterrel arrébb, de látómezőn kívül aszalódott a buszban ránk várva. Volt némi morgás, magyarázás, de aztán elkönyvelte mindenki, hogy hát így jártunk.

Vasárnapra is kitartott a jó idő, így gyakorlatilag egy jutalomnapként könyvelhettük el az aznapi bringázást. Össze is jött bő 80 km, igaz liftekkel együtt. de klassz volt nagyon. Nemcsak hogy vagy négy kört mentünk a kedvenc "Séraussaix" trailemen, de jutott idő a Panoramicra és a Serpentine-re is. Igazából ez utóbbi kettő még a Séraussaix-nél is jobb. Kár, hogy mire odaértünk én már eléggé elfáradtam és a kamera akksik is megadták magukat a Serpentine-en. Pedig ha még fél percet bír, meglett volna örökítve Turbi hatalmas majdnem perece, amiből akkorát mentett, hogy ihaj. Meg is állt utána kicsit lejjebb vinni az adrenalin szintjét, mert az tutira kiverte a felső határértéket. És persze a nap megkoronázásaként ott volt az aszfaltos zúzás is le Champérybe. Ötcsillagos nap volt!

És ami nem kis szó, mindenki komolyabb perec nélkül megúszta mindkét napot.

Képek: Google Photos

Videók: röviden és hosszan

Rövid verzió

Teljes videóanyag

Trackek:
Péntek: Garmin vs. Strava
Vasárnap: Garmin vs. Strava

Táv: 41,35 + 82,58 km
Szint: összesen kb. 500-500 m a lifteket nem számolva
Idő: 05:03 +08:49 óra

2022. összes: 533,66 km, 9056 m, 67:41 óra.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr5018098306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semmering szezonzáró | Serrenők & Serrenések 2022.11.11. 10:53:02

[…] az egész nyár bikepark nélkül. Bár én júniusban letoltam a már hagyománynak számító Pass Portest és augusztusban Domival vettünk egy nyúlfarknyi kósolót a Kubinska bike parkból, az egész […]

Éves összesítő 2022. | Serrenők & Serrenések 2023.01.04. 21:38:59

[…] legalább 3 alkalommal valamelyik külföldi bikeparkban – Ez pipa!
süti beállítások módosítása