Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Ítéletidő, havazás, Csíki-hegyek

2021. április 07. 23:59 - Samorost

Szerda délutánonként Domival mindig bringázunk, mióta szülinapjára megkapta az új bringáját, egy 2021-es csokibarna Kona Blast-ot. Ezúttal nem a lakótelepre mentünk trükköket gyakorolni, hanem elindultunk felfelé a hegyre.

Én már korábban terveztem, hogy eltekerünk a Csíki-hegyek felé, de akkor úl későn indultunk és hamar ránk sötétedett, úgyhogy csak a Frank-hegyig, illetve Csillebércig jutottunk. Most viszont időben indultunk.

Jól is haladtunk a kis utcákon felfelé, mígnem a Gereblye utcából próbáltunk feljutni a Szépkilátó utcára. Na, itt az út véget ért kb. félúton, a maradék szakaszt egy sűrűn benőtt vízmosásban kellett megtenni. Mondanom sem kell, ez nem esett jól egyikünknek sem, Domi alaposan ki is akadt. Volt sírás és hiszti, beletelt vagy 5-10 percbe, mire megnyugodott és visszatért a jókedve. Pedig még volt felfelé bőven.

A múltkori menethez hasonlóan Csillebércen lyukadtunk ki, de a busz végállomástól ezúttal nem jobbra, hanem balra fordultunk. Egy darabon még az aszfalton (pontosabban aszfaltot nyomokban tartalmazó, gidres-gödrös valamin) gurultunk, aztán befordultunk a GPS által javasolt kellemes egynyomos ösvényre. Na ez már igazi montizás volt! Domi is nagyon profin tekert, ügyesen terelgette a Konát felfelé és lefelé is. Csak 1-2 trükkös, vagy nagyon meredek helyen szállt le.

Az út a Sorrentóhoz vezetett, innen már csak a sárgát, majd a futóösvényt kellett követnünk. Haladtunk is szépen, de közben az idő egyre zordabbra fordult. Sőt, a hó is elkezdett szállingózni. De ez nem szegte kedvünket, tovább cikk-cakkoztunk a Huszonnégyökrös-hegy felé.

Mire elértük a végcélt, már hullámokban szakadt a hó és elég vad szél is fújt, ezért jobbnak láttam, ha a leggyorsabb úton visszagurulunk a Hosszúréti utcába. Budaörs kis utcácskáin csavarogtunk végig, miközben egyre jobban esett a hó és egyre sötétebb lett. Végül sikeresen hazaértünk, kicsit elázva, behavazva, de vidáman és fülig érő szájjal. Domi ma igazi Serrenővé vált, mert ez egy igazi, embert próbáló serrenés volt a javából!

Képek: Google Photos

Track: Garmin vs. Strava

Táv: 19,00 km
Szint: 524 m
Idő: 02:41 óra

2021. összes: 343,57 km, 6339 m, 89:25 óra.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr418098228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éves összesítő 2021. | Serrenők & Serrenések 2022.01.30. 15:29:09

[…] első hely, amin három bringázás osztozik, mindhárom Domival kettesben: Ítéletidő, havazás, Csíki-hegyek, Nyaralás Fallóskúton (Fallóskút – Lajosháza kör), Wexl […]

Csíki-Hánosz | Serrenők & Serrenések 2022.03.24. 10:02:44

[…] jelöletlen ösvényeken csapattunk lefelé, hogy végül azon az ösvényen lyukadjunk ki, amin tavaly tavasszal Domival teszteltük a bringáinkat és képességeinket. Na meg azért is esett a választásom […]
süti beállítások módosítása