Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Urak asztala gyerek túra

2018. október 06. 23:59 - Samorost

A hétvégére beígért jó időt kihasználandó arra gondoltam, elviszem Domit kicsit bringázni. A terv az volt, hogy a Kis rigótól indulva feltekerünk Pap-rétre, majd onnan tovább fel az Urak asztalára, hogy megnézzük, mi maradt az egykori légvédelmi bázisból. A menethez csatlakozott a bg_ és Horváth família is.

Az Urak asztaláig végig aszfalton mentünk, de így is alaposan elfáradt a társaság fiatalabbik része. Panna és Domi voltak a kivétel. Ők még az utolsó, legmeredekebb emelkedőn is feltekertek. A bázison aztán jó sok időt ellötyögtünk evés-ivás és nézelődés címén. Bár nem mindenkinek füllött hozzá a foga, a brigád "többség dönt" alapon megszavazta, hogy tegyük meg az eredetileg is tervezett kitérőt a Vörös-kőre.

Eltartott egy ideig, mire mindenki felért az emlékműhöz, de szerencsére innen már csak lefelé kellett (lehetett) menni. Azaz majdnem. A kacskaringós, csiki-csukis, technikás sárgán többésgében élveztük a lefelé ereszkedést. Talán csak Annának nem volt ínyére a dolog. Ő lényegében lesétált a hegyről, amit nem fogadott mindenki kitörő örömmel. bg_-nek időre kellett odaérnie az okulár kreátorhoz, ezért kiadta a parancsot a haladósabb tempóra.

Pap-rétre és onnan Pilisszentlászlóra még volt egy aszfaltos mászás. Pannával előre is rongyoltak, mi Domival szorosan a nyomukban voltunk, nem sokkal mögöttünk Marcsi és Dorka. Istvánék meg valahol hátul. bg_ Pap-réten kénytelen volt defektet szerelni, mindenki más folytatta szinte megállás nélkül. Marcsiék végig az aszfalton gurultak le SztLászlóra, mi Domival a K-P überfasza single trailjén csapattunk le a faluba. Domi tök ügyesen oldotta meg a technikás szakaszt, meg egyébként az egész kiránduláson szinte profi módra tekert végig. Le a kalappal előtte. Meg persze a többiek előtt is, hogy végigtekerték a bő 22 km-t.

Képek: Google

Track: Strava

Táv: 22,43 km
Szint: 688 m
Idő: 5:08 óra

2018. összes: 835,80 km, 24506 m, 106:06 óra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr7314304677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása