Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Pass Portes du Soleil 2017

2017. június 25. 23:59 - Samorost

Day 1

Ismét eljött az idő az öt napos svájci kiruccanásra. A bringákat és a protektorokat Leogangban béreltük, így sokkal olcsóbb volt, mintha a helyszínen béreltük volna. A jó kis Scott endurok 16 cm-es rugóúttal és 2.8-as (27,5+-os) gumikkal szétcsaphatatlan tankoknak néztek ki. És azok is voltak. Én voltam az egyetlen, akinek sikerült felütéses defektet kapni még ezekkel a finoman szólva is ballonos gumikkal. Nagy drámák nem voltak, 1-2 kisebb perec, semmi extra. Kivéve Balázst, aki meg a nap  felénél sem járva nyomott egy fejest az aszfaltra úgy 2 méter magasról. Az ösvény a hegyi aszfaltúttal párhuzamosan haladt egy darabon, jó  két méterrel felette a domboldalban. Egy meredek lejáraton kellett lehuppanni az aszfaltra, amit az ösvényre elég mélye belógó szikladarab tett trükkössé. Na, Balázs ebbe akadt bele és fejjel előre, bringával a hátán abszolválta a földet érést.

Első nap (+ odaút)

Track: https://www.strava.com/activities/1051852005

Táv: 81,30 km
Szint: 1000 m
Idő: 5:29 óra (nettó idő)

Day 2

Danival körbenéztünk a környéken, végigbattyogtunk a házzal szemközti sziklafalban végigfutó gyalogúton. A visszaúton láttunk csíkos teheneket, az ikeás mandulakrémes sütit juttatták eszembe.

Második (pihi) nap

Day 3

Ez a nap bár rosszul (felhősen, hidegen) indult és sár is akadt bőven, délutánra nagyon szép bringás idő kerekedett. Bár Gergő is perecelt egy "elcsúszósat", a nap esését Dani produkálta, amikor a "panorama trail" utolsó méterein nyomott egy kormányon átesős féloldalas fejest. Én pont végigmoziztam hátulról (sőt, videó is van róla), első pillanatban elég ijesztő volt. Szerencsére komolyabb baj nem történt, az anyagi kár is mérsékelt volt.

Harmadik nap

Track: https://www.strava.com/activities/1072440342

Táv: 81,03 km
Szint: 1000 m
Idő: 5:53 óra (nettó idő)

Készült jónéhány videó is, itt vannak egy csokorba szedve.

2017. összes: 528,92 km, 8963 m, 56:21 óra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr1313846806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása