Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Nyakas-kő pályadélután

2023. január 07. 23:59 - Samorost

Ákos (Watthajtás bringabolt, Budaörs) invitálására nem tudtunk nemet mondani a január eleji napsütéses délutánon és nyomtunk pár kört a Nyakas-kő melletti enduro pályákon. Az esemény díszvendége Hege volt, aki amúgy az ifjúságot (köztük Domit és Leót is) oktatja a triálozás fortélyaira.

A négy pálya jópofa piktogramokkal végig ki van táblázva, de mivel elég közel futnak egymáshoz, át is lehet csapatni egyikről a másikra menet közben.

A legelső kihívást nem is a pálya, hanem a parkolás jelentette, mert szinte tele volt a Nyakas-kő alatti parkoló. Azért találtunk helyet és alighogy kipakoltunk és összeraktuk a bringákat, megjöttek Leóék és pár percre rá befutott Hege is.

Mivel felvonó nincs, a feljutást saját erőből kell megoldani, ez 80 méter szintet jelent körönként. A négy körből kettőt kitekertünk, kettőt inkább toltunk felfelé. Mivel a pályák elég rövidek, hamar le lehet érni, így a körözés felér egy intervall edzéssel. Nem csodálkozom, hogy a legtöbben méregdrága ebikeokkal motoroztak fel-le.

Mi Domival most voltunk itt először és csak ismerkedtünk a pályákkal, ezért a nagyobb ugrókat kikerültük a lefeléken. Azért így sem volt rossz. A Tiktak sajnos az alsó részen nagyon saras volt, így az első kör után átváltottunk a bőregérre. A maradék három kört a Denevér nyomvonalon csapattuk, ami egész élvezhető, jól meg van tűzdelve kanyarokkal.

A negyedik kör végére Hege és Domi is bemondta az unalmast, úgyhogy kicsivel három óra után hazafelé vettük az irányt.

Ide mindenképp szeretnék még visszamenni. Egyrészt kicsit jobban megismerni a pályákat, meg hát a névadóra is fel kéne azért bringázni egy a maihoz hasonlóan klassz napsütéses délutánon!

Képek: Google Photos

Videók: lesznek...

Track: Garmin vs. Strava

Táv: 5,72 km
Szint: 315 m
Idő: 1:35 óra

2023. összes: még csak most indult az év, ez volt az első menet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr4118098348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása