Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Ordas 115

2015. május 10. 23:59 - Samorost

Lacival toltunk egy jól sikeredett országúti kört. A szép az volt az egészben, hogy gyakorlatilag a táv 4/5-ét brutális ellenszélben tettük meg. Az útvonal nagyjából így nézett ki: Budapest - Nagytarcsa - Isaszeg - Gödöllő - Valkó - Vácszentlászló - Tura (első megálló a kastélynál) - Galgahévíz - Hévízgyörk - Bag - Domony - Iklad - Galgamácsa - Váckisújfalu - Őrbottyán - Csomád - Fót - Budapest.

Isaszegig hátszélben mentünk, aztán Gödöllőre elég küzdős volt. Majd Valkó felé egy közepes emelkedőtől eltekintve vidámság. Valkótól Turáig az oldalszél próbálta kiszaggatni a kormány a kezünkből. Turán egy hirtelen ötlettől vezérelve elugrottunk megnézni a kastélyt és a kastélyparkban ejtőztünk úgy negyed órát. És ezzel el is dobtuk a jó kis 27-es átlagunkat. A Cannondale nagyon népszerű volt, a kastély mellett a néhány perc erejéig kettes számú látványosság lett. Egy nagykátai srác - mint kiderült, márkatárs - csak a bringa miatt odajött a fiával együtt beszélgetni 1-2 percet.

A pihi után jött a végeláthatatlan küzdelem az ellenszéllel, gyakorlatilag Fótig. 24,5-es átlagról indultunk és az első fellángolást követően - amikor is visszatornáztuk 25 fölé - véres-verejtékes küzdelem árán egészen 18-ig apasztottuk. Laci nagyjából Bagnál mondta be az unalmast, az ellenszél ezúttal az ő vérét szívta ki teljesen. Őrbottyánnál még beiktattunk egy fagylalt-szünetet (és egyúttal itt húztuk le a minimumra az átlagsebességünket). Viszont 180 Ft-ért akkora adag gombócokat kaptunk a fagyis leányzótól, hogy a 3 gombócot izomból kellett megtartanom az óriástölcsérben. És még egész finom is volt.

Hazaérve (pontosabban Laciékhoz érve) frissen sült házi pizza várt minket (köszi Timi!), hogy minél hatékonyabban pótolni tudjuk az elégetett négyezerpárszáz kalóriát.

Engem még várt hazáig egy rövid 3 km, amit jól bekajálva, bepunnyadva igencsak nehezemre esett megtenni.

Képek: Google - Ordas 115

Track: Garmin Connect

Táv: 115,11 km
Szint: 746 m
Idő: 5:50 óra

2015. összes: 450,70 km, 5813 m, 34:20 óra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr857471326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása