Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Idén is Transalp?

2012. július 12. 23:59 - Samorost

Nagy bánatunkra év elején vissza kellett mondjuk a Transalp nevezésünket a piszkos anyagiak miatt. Pedig két serrenő csapat is indult volna, az egyik Gabuly vezetésével, a másikban pedig bg_ és én lettünk volna. A visszalépés miatt én kicsit szomorúan és tulajdonképpen különösebb motiváció nélkül kezdtem bele az idei bringás szezonba. Csináltunk pár szép túrát, de a tavalyinál jóval foghíjasabbak voltak a közös tekerések. (Ennek egyéb okai is voltak persze, nem lenne korrekt csak a TransAlp elmaradás számlájára írni a dolgot.)

Aztán június elején megjelent egy felhívás a mozgásvilág.hu-n, hogy kisorsolnak egy CBT'12 nevezést egy páros számára. AJ vette észre, Gabuly pedig azonnal rávetette magát. Én lettem a kettes számú csapattag. Az előszűrésből (nem tudom, hány csapat nevezett) négy csapat került fel a facebook-on lebonyolított szavazásra. Az egy hétig tartó szavazás első két napjában szoros volt a verseny, aztán kicsit ráfeküdtünk a témára és sikerült elég jelentős előnyre szert tennünk. A szavazás végén pedig gyakorlatilag a második helyezettekhez képest dupla mennyiségű szavazattal lettünk elsők. (Lehet, hogy a pszicho-terror működött és miután egy nap leforgása alatt durván elhúztunk, már meg sem próbáltak utolérni minket.)

Az első döbbenet után (kicsit arra számítottunk, hogy előre lejátszott futamon indulunk, persze nem nekünk kiírva) jött a kétségbeesett felismerés: akkor ezt most nekünk végig kell tekerni!

Egyetlen apró gond volt csak: nem készültünk rá. Pedig a Transalp nem a gyalog-galopp kategória, attól hogy valaki lenyom egy Dunamarci hosszút, vagy akár egy Trans Hungary-t, még köszönőviszonyba sem kerül a Transalp 600 km-ével és 20000 m szintjével. 8 napon át napi 6-7-8 órákat tekerni (szerényen tekintsünk el a profi mezőny 3-4-5 órás szintidejétől) nemcsak a lábizmokat és a tüdőt terheli meg, az ülőgumók is alaposan elkészülnek a végére. Szóval idénre is a teljesítés lesz a kitűzött cél, még ha az esetleg megint az utolsó helyet jelenti is. De legalább teljesítjük.

Két hét alatt a Transalpra felkészülni lehetetlen. Az embernek vagy megvan már előtte az állóképessége, fizikai és mentális felkészültsége hozzá, vagy nem. Két héttel a verseny előtt már nem sok mindent lehet tenni. Hogy mégse legyen lelkiismeret furdalásom a dolog miatt, az irdatlan kánikula ellenére párszor bringával mentem a melóhelyre. Semmi másért, minthogy a napi 2x1 órás tekeréssel legalább a hátsó felemet szoktassam egy kicsit az ülés formájához.

Ennyi sikeredett: (Dunakeszi-Lágymányos-Duakeszi, útvonaltól függően 40-43 km és elhanyagolható, kb 50 m szint naponta)

06.28. 43 km / 50 m
06.29. 42 km / 50 m
07.02. 41 km / 50 m
07.03. 23 km / 25 m - Beszívtam egy defektet, Laci segített hazafuvarozni. Nem volt nálam se pót belső, se ragasztó.
07.04. 41 km / 50 m

+1: 07.06. 56 km / 1550 m - Egy elég extrémre sikeredett kör a Börzsönyben.

Összesen: 246 km és mondjuk 2000 m szint. Hol van ez a 600/20000-hez képest?

De legalább a szállások - úgy néz ki - rendben lesznek. És két kísérőnk is lesz. Csak az autó kérdés még, mert négyünknek egy ötajtós, alsó középkategóriás Focus/Auris elég szűkösnek tűnik.

Kedden este 90%-ban összepakoltam. A táska 3/4-ét a mindenféle energiaszeletek, gélek, iso porok és tartalék alkatrészek teszik ki. Ruha alig.

Nagyjából amit bepakoltam:
- BORN "starter pack" a Bringaland jóvoltából: ISO por, magnézium ampulla, energia szeletek és gélek, izommelegítő és masszázs kencék. Ezek fele Gabulyt illeti természetesen.
- a szokásos ISOSTAR porok, egy narancsos, egy grapefruitos - ezek gyorsan fogynak, ha a háti víztározóba is ilyen kerül.
- eltettem a korábbról megmaradt pár gélt és energiaszeletet (Aptonia, PowerBar), plusz néhány Aptonia energiaszeletet és gyümölcspürét (csak az íze miatt - nagyon finom, de nem sokat ér).
- tartalék külsőt (a Danitól vett, fél Transalpot és még párszáz km-t futott Racing Ralphot), de a szintén tavalyról maradt Rocket Ron itthon marad)
- betettem a tartalék SCOTT rugóstagomat is, amit igazából az újraszimmeringezés óta ki sem próbáltam
- rövid és hosszú mezeket, nadrágokat, esőkabátot, kamáslit (ez utóbbit tavaly nem vittem és a két hideg, esős napon nagyon kellett volna)
- napszemüveget
- pár pólót, alsót, zoknit, pulóvert, polart.

2012. összes: 1506,23 km, 23784 m, 139:41 óra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr384632701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása