Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Pénteki promó - Holdviola (és egy kis Queen)

2010. március 05. 18:00 - Samorost

Mostanában már a rádiók is kezdik felfedezni a Holdviola nevű miskolci zenekart. Gyönyörű hangú és nem kevésbé csinos (dögös vörös), majdnem-névrokon énekesük és a dalok hangszerelése új köntösbe öltözteti a régi magyar népdalokat. Meg is vettem a lemezüket, pedig nem is emlékszem már, mikor fizettem utoljára zenéért (az is magyar volt, egy Zanzibár lemez, az biztos). Mindenesetre a mindent elözönlő kommersz, vérszegény, pénzcsináló gépezetek hajtotta erőlködések közül valami végre kiemelkedik az egyedi, eredeti hangzásvilágával.

A két legjobban sikerült daluk az "Erdő, erdő" és a "Tavaszi szél".

Félreértés ne essék, "Tavaszi szél" tekintetében a legmélyebb főhajtás Freddie Mercurynak és a Queennek jár...

És ha már Queen, nem maradhat ki pár igazi zúzós szám.

És még lehetne sorolni egy darabig...

Na és mindezek végighallgatása után üljek kocsiba és ne hallgassak Queent... És szépen, óvatosan, nyugodt, kényelmes tempóban autókázzak haza. Vajon sikerül? :D

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr51811996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása