Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Stuhleck bemelegítés

2009. december 19. 23:59 - Samorost

Kiugrottunk snowboardozni egy napra Ausztriába, Stuhleckre. Nem a legideálisabb napot választottuk, az egész napos havazás mellett elég nagy zima is volt (-10 fok körül). Cserébe kevesen voltak a pályán, nem igazán volt sorbanállás egyszer sem.

Hardhat most próbálkozott először a deszkarodeóval, Viktor már rutinosan tolta a havat lefelé a lejtőn. Ketten Viktorral kipróbáltuk az átkötő utat is, de a friss, tapadós hóban lendület híján az első 150 méter kissé küzdelmesre sikeredett.

Kétszer is tartottunk pitstopot, az elsőnél összefutottunk Mayer Tomival (ennek vajon mekkora esélye volt?), a másodiknál közel egy órát ücsörögtem bent a többiekre várva, valahogy nem akarózott kimennem a hidegbe.

Az uccsó pihenő után már mindhárman csak lefelé kívánkoztunk. A havazásnak köszönhetően az alsó pályaszakasz sem volt lejárva délutánra, így kedvet kaptam egy repeta csúszáshoz. Viktort ugyan nem tudtam lekörözni, de Hardhatra jó sokat kellett várni. A végén autóval mentünk fel érte néhányszáz métert, mert annyira elfáradt (nem csoda, így elsőre), hogy a pálya alsó részét már kihagyta és inkább legyalogolt.

A hazaúton sem unatkoztunk, a havazás az utakat sem kerülte el. Ausztriában ennek ellenére csak Bécs környékén volt némi dugó, sikerült is mindig rossz ütemben sávot választanom. Aztán az M1-en már elfogyott a cérna, mindenki a belső sávban tobzódott, senki sem volt hajlandó lehúzódni (vagy féltek sávot váltani, vagy attól féltek, hogy ha kimennek, akkor beragadnak a következő teherautó, vagy busz mogé, nem tudom...), így a belső sáv 70-80-nal döcögött, a külső meg gyakorlatilag többszáz métereken át üres volt. Ki lehet találni, hogyan tudtunk ráállni a 110-120-as tempóra... Budapest előtt be is állt mindkét sáv, úgyogy kijöttünk az 1-esre, ami persze töküres volt. A kifelé 3 órás utat hazafelé 5,5 óra alatt sikerült megtenni, de legalább kihasználtunk minden alkalmat egy kis mókázásra... Hardhat szimplán csak ámokfutásként aposztrofálta a dolgot, de a kormány mügül egyáltalán nem tűnt annak és Viktor sem feszengett a J1-en. A J2-ről izgalmasabb volt ezek szerint.

Képek: Google Photos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr721618583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása