Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Kiscell 60 (alias K60) emléktúra 2008

2008. április 27. 23:59 - Samorost

Ebben az évben a korábbi túraidőpontokhoz (minden évben április utolsó hétvégéjén rendezték meg) igazítva tudtuk le a túrát. Persze a szintidőt most sem sikerült tartani, de ezen már senki sem lepődött meg. Viszont sikerült elég népes, tízfős társaságot összehozni. A szokásos defektjavításokon kívül egy láncszakadás is színesítette az eseményeket. A csúcs az volt, amikor nem sokkal a Kopár Csárda után a P jelzést egyszercsak kettévágta a MOL új gázvezetéke. Kiváló improvizációs készségeinknek (és egy épp ottlévő gépkezelő szakinak) köszönhetően mindenki abszolválta az átkelést a csőkígyónak kiásott igen méretes árok fölött.
Amire nem számítottunk, hogy Viktor épp Klastrompuszta előtt 100 méterrel dönt úgy, hogy a köves-sziklás turistautat közelebbről is szemügyre veszi. Szerencsére a faluban működött a kút, ki tudta mosni a sebet és még fertőtlenítő spray is volt nála, de a térde elég csúnyán nézett ki, így nem tudott velünk továbbjönni. Ezen febuzdulva Feri, Laci és Balázs is a rövidebb utat választotta hazafelé, más-más okokra hivatkozva. Még nekem is megfordult a fejemben, hogy velük tartok, mert egy-két helyen már a francba kívántam az egész túrát, de mégiscsak hülyén nézett volna ki, ha épp az adja föl, aki az egészet kitalálta... Szóval nem adtam föl és ezt a döntést még csak véletlenül sem bántam meg. Igaz, a Pilisre felfelé eléggé megküzdöttem. Nem is az igazán szivatós Simon-halálán, mert az a korábbi évekhez képest egész jól járható volt, hanem inkább előtte a bokáig érő saras árokban, fölfelé a P jelzésen. Felérve a Pilisre már a nap is szebben sütött! A pilisi szerpentin, a hosszú-hegyi murvás száguldozás, a Kevélyről levezető út és a csillaghegyi ösvénykergetés fényében a Kevély-nyeregre való feljutás szenvedései is igencsak elhalványultak.
Szóval megint nagyon jó volt, és bármit is gondoltam útközben, remélem jövőre ismételhetünk!

A Polar S720i-vel mért túraadatok (illetve a napi összes):
Táv: 66km (96,7km)
Szint: 2010m (2080m)
Idő: 10ó30p (12ó10p)
Képek itt.

2008.06.11. Szerk.: Utólag összeraktam egy videót is, igaz kicsit hosszúra (7,5 perc) sikerült. (Youtube-on is)

2008.04.27. K60 emléktúra from Bart Stein on Vimeo.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr10447010

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sban.evoplain.de 2018.05.24. 00:59:36

Szexshop látogatás - szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása