Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

BEAC MAXI 110 résztáv III.: Lajos-forrás - Hűvösvölgy

2007. augusztus 04. 23:59 - Samorost

Kiszemeltük magunknak az év "horror-túráját". A 110km-es táv 4200m szinttel fűszerezve 15 óra szintidő alatt szép kihívásnak ígérkezik. Főként azért, mert az utolsó 20-30km-t jó eséllyel sötétben tesszük majd meg.
Ezért aztán tanácsosnak láttuk, hogy nappal is bejárjuk a túra útvonalát. Persze eszünk ágában sem volt egy nap alatt lenyomni az egész távot, inkább három nagyjából egyenlő szakaszra bontottuk.
I. Magyarkút - Nagymaros
II. Visegrád - Lajos-forrás
III. Lajos-forrás - Hűvösvölgy
Természetesen az utolsóval kezdtük, mivel ez van a legközelebb.
Lajos-forrástól Csobánkáig nagyobb részt lefelé mentünk, az első nagyobb megpróbáltatás a Kevély-nyeregre (P jelzés) való felkapaszkodás jelentette. Innen ismét szinte végig lejtő a budai hegyekig. A Köves-bérc lefelé nem volt egyszerű... :) A második (és egyben utolsó) felfelé a Virágos-nyereghez vezet igencsak meredeken (K jelzés). A nyeregtől Hűvösvölgyig a HHH oldalában 20 perc alatt el lehet jutni. Nekünk majd egy óra volt, mivel a HHH alatti cross-pályán időztünk egy darabot. :)

Folyt. köv. a II. szakasszal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr10150087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása