Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Halál a Kevélyen

2013. január 20. 23:59 - Samorost

Kurucz Gabi szervezett nekünk egy rövid, 11,5 km-es kört a Kevély körül. Hát, mit nem mondjak, nem volt egyszerű menet. A Kevélyre felfelé a meredek emelkedő szívta az erőnket, amit a lefeléken popsitepsik alkalmazásával próbáltunk visszanyerni, több-kevesebb sikerrel. Viszont nagyon jó móka volt.

Az Oszoly-csúcsra nekem sikerült megtalálnom a rövidebb utat, ami a gyakorlatban sziklamászást jelentett. Itt-ott kissé parás volt a havas sziklákon felfelé kapaszkodni, még ha nem is függőleges falon kellett haladni.

A csipet-csapat női szekciójának a kegyelemdöfést a visszaút adta meg. Az S jelzés meredek emelkedője, majd az azt követő jelöletlen (és szinte járatlan) erdészeti út a Kevély oldalában futó Z jelzésig nullára merítette az energiáinkat. Volt is sírás-rívás, szitkozódás, fogadkozás ("soha többet"), de nagy nehezen mégiscsak sikerült felvergődni a P4-re, majd vissza a kocsikhoz Pilisborosjenőre.

Sajnos az időjárás sem volt túl kegyes hozzánk, végig sűrű köd kísért minket, kilátás a Kevélyről, és az Oszolyról is gyakorlatilag nulla volt. Sebaj, majd legközelebb. Addig is irány snowboardozni!

Képek: Google Photos

Videók a Youtube-on és a Vimeon:

1. Bemelegítő menet

2013.01.13. Halál a Kevélyen 1/4 Bemelegítő menet from Bart Stein on Vimeo.

2. Kevély DH

2013.01.13. Halál a Kevélyen 2/4 Kevély DH from Bart Stein on Vimeo.

3. Laci + Pepe bukfenc

2013.01.13. Halál a Kevélyen 3/4 Laci & Pepe bukfenc from Bart Stein on Vimeo.

4. Panna csatt

2013.01.13. Halál a Kevélyen 4/4 Panna csatt from Bart Stein on Vimeo.

Táv: ~12 km
Szint: ~850 m
Idő: ~ 6 óra

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr625033959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása