Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Naplás kör

2009. december 13. 23:59 - Samorost

A vasárnapi napsütéses időre tervezett budai tekerés helyett napsütés híján - mivel nagyon mehetnékünk volt - némi hószállingózás kíséretében Gabival elgurultunk a Naplás-tó melletti dombokra. Hiába öltöztem rétegesen, felül eléggé fáztam, a 20 km/ó fölötti tempó már nagyon nem esett jól. Hiába, kell egy rendes téli kabát.

A két héttel ezelőtti takonykór (szerintem influenza volt) éreztette a hatását, eléggé erőtlen voltam. Persze Gabihoz képest mindig az vagyok, min csodálkozok ezen?

Kipróbáltam az új Barts téli maszkot. Szerintem még -10 fokban is komfortos lesz, abszolút nem fáztam benne és nem is főttem le. Mivel a számat és az orromat is takarja, nem kapkodom be közvetlenül a hideg levegőt, nem készül ki a torkom két perc alatt. Cserébe viszont a kifújt meleg levegő egy részét lélegzem vissza, ami azért kevésbé oxigéndús. Ergo hamarabb fogy el a szusz. Meg az orrtörlés is macerásabb egy hajszálnyival.

Az Elastic téli kantáros nadrág kiváló, csakúgy mint a BBB kamásli. Igaz, csak 0 fok körül volt a hőmérséklet, de szerintem hidegebb körülmények között sem fogok fázni ezekben.

A Naplás-tó melletti kiserdő a kis szintkülönbségek ellenére is izzasztó tud lenni, ha jól választjuk meg a nyomvonalat. Még 1-2 meredekebb mászóka is akad. Fél óra alatt keresztül-kasul bejártuk Gabival, szerintem alig hagytunk ki ösvényt. Pedig van jó sok. Felkészüléshez, szinten tartáshoz kellemesebb környezet, mint a konditerem. Másfél órányi kikapcsolódás a jó levegőn. Ha a tó befagy mehetünk korcsolyázni is. Meg jégbringázni. :)

Képek: két képet sikerült csinálni az új Sony Anioval. Hát, a 8 megapixel nem kompenzálja a gombostűnyi optikát...

Track: A hideg megzavarhatta őgarminságát, mert félúton 150 métert zuhant a szint (onnantól nem is jelezte ki a szintemelkedést, 153 méternél lefagyott). Szóval kissé furán néz ki a szintrajz, ezért fel sem töltöttem. Mindettől függetlenül a távot és a szintemelkedést korrekten mérte, illetve számolta.

Táv: 22,76 km
Szint: 208 m
Idő: 1:39 óra

2009. összes: 2417,04 km, 48437 m és 293:31 óra.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr931597163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jandi 2009.12.14. 21:17:58

Üdv!

Nahh szép, kiderül mindenki "ellazsálta" a szombatot! :P

Amúgy azért nem jelentkeztem, mert egy remek kis ínproblémával küzdök a bal lábamban. Konkrétan ha 2 óránál többet bringázok, akkor utána 1,5 napig alig bírom mozgatni... :( Emiatt csak érzéssel szabad terhelni...

Ezért is nem akartam vállalni egy Csiki hegyeket, de utólag látom, hogy kb én tekertem aznap a legtöbbet egy pont két órás HHH - Hárshegy kombóval...

Samorost · http://samorost.blog.hu 2009.12.15. 15:51:57

A snowboardozás gyorsan helyrerakja az ízületeket! ;) Mindenesetre jobbulást!
Mi Hurka Gyurkák voltunk vasárnap, kis hideg és hó(szállíingózás) elég volt ahhoz, hogy berezeljünk és lemondjunk egy rendes bringázásról. (Lehet, nem is tett volna túl jót miután épp most lábaltam ki valami vírusból.)
süti beállítások módosítása