Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Csömöri homokozó

2009. augusztus 30. 23:59 - Samorost

Ezt a hétvégét elkúrtam. Nem kicsit, nagyon. Szombaton lefújtam a bringázást, mert a létező összes meteo előrejelzés zivatarokkal, meg viharos széllel riogatott. Aztán persze nem lett semmi sem a kicsit borult égen kívül. Délutánra még a nap is kisütött. Remélem kegyetlenül csuklott az összes dilettáns időjós egész nap. Hallgattunk volna Petire... Aztán vasárnap amíg ők a Mátra maratont gyűrték a szikrázó napsütésben,  nekem mindössze arra volt időm, hogy este hatkor menjek egy rövid kört edzés képpen. Közeleg a BEAC MAXI és én csak hízok, mint Teri néni malaca, a kondim meg Zsíros B. Ödönével vetekszik. Szóval próbáltam a közelben egy 15-20 km-es kört keresni, ami azért nem szín tiszta aszfalt.

Csömör ideális célpontnak tűnt. Nagyjából ismerem is, de azért feltöltöttem a GPS-be egy útvonalat, ami nagyrészt "turistaúton" halad. Nem is lett rossz, itt-ott kell a fölösleges csalinkázáson rövidíteni és a Csömör határában az S és S+ jelzés helyett valami alternatív útvonalat keresni. Ugyanis egy jó darabon 10 centi mély homokban kellett az úton végigvergődni, a tetejében végig felfelé. Szóval legközelebb erre biztos nem megyek.

Vicces amúgy, hogy milyen régi emlékek jutottak eszembe fent a Kálváriánál. Még kisiskolás koromban, kemping bicajjal a fenekem alatt sokat bringáztam együtt B.Miki barátommal (neki egy metálzöld 24-es 4 sebességes Csepelje volt). Ő arról volt nevezetes, hogy a számára veszélyesnek ítélt szakaszokat "biztos halál útjának" keresztelte el. Talán 4-5 ilyen "biztos halál útja" létezett, egyik épp a csömöri Kálvária mögötti S jelzés árok fölött kanyargó része. Már nem emlékszem hányas sorszámot kapta, de az biztos, hogy a címet még most, 25 évvel később is méltán viselheti. 

Kicsit finomítok még az útvonalon és megpróbálok a BEAC-ig minden nap (kivéve amikor rendes bringázásra megyünk) végigzötyögni rajta. Hátha lesz valami haszna.

Képek: nincsenek
Track: Garmin Connect

Táv: 21,78 km
Szint: 240 m
Idő: 1:14 óra

2009. összes: 1704,20 km, 31105 m

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr541349568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása