Serrenések

Samorost és a Serrenők serrenései

Chopok-túra + Treetop walk

2017. november 19. 23:59 - Samorost

Szandival és Emesével (+ az ő baráti társaságával) kiruccantunk Szlovákiába, hogy megmásszuk a Chopok csúcsát. A hegyhez közeledve vastag hóesés fogadott, ami jó volt abból a szempontból, hogy a kis BMW-vel remekül  lehetett a havas úton felfelé csapatni a házig. Viszont a másnapra leesett friss hó (a már meglévővel együtt) nem könnyítette meg a hegyre való feljutást. A hosszú gyalogláshoz nem szokott puhány testünk mérsékelt örömmel fogadta a viszontagságokat, bár a hegygerincig még egész jól bírtuk. Aztán a gerincen végigvezető "út" már sokkal kevésbé esett jól, ezért a Chopok csúcsáról a legutolsó felvonóval jött le a társaság fele. A másik fele pedig alaposan megszivatta magát a sípályán lefelé a térdig süppedős hóban.

Másnap nem is maradtunk ott, hanem ellátogattunk a Magas-Tátra felső csücskébe és végigsétáltunk Zdiarhoz közeli Bachledka sícentrumnál épült "Treetop walk"-on.

A kis bömbi végre nagyon jól fogyasztott, az egész utat megjártuk egy tank benzinnel. 760 km-t tettünk meg kerek 8 literes fogyasztással, ami egy 2000 ccm-es automata autótól nem rossz érték.

Képek: https://photos.app.goo.gl/t2cjoaHCKLVMulgA3

Track: https://www.strava.com/activities/1280436240

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://samorost.blog.hu/api/trackback/id/tr813847228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása